Ботев Пд отпадна от турнира за Купата на България след драма с дузпи от Димитровград. Двубоят се игра на стадион „Христо Ботев” пред около 3000 зрители. Редовното време завърши 2:2, като „жълто-черните” наваксаха пасив от два гола, но многото пропуски ги лишиха от победа в редовното време.

Още в началото на мача Наско Курдов на два пъти пропусна да открие от изгодни положения. При първата си по-сериозна атака Димитровград успя да поведе с гол с глава на Васил Сантов в 22-та минута. Дванайсет минути по-късно капитанът на гостите Петър Станев – Царицата удвои с красив прехвърлящ удар.

Ботев се съвзе от шока и Стефан Учиков нацели напречната греда от пряк свободен удар. През второто полувреме „канарчетата” упражниха масиран натиск и бързо стигнаха до изравняването. В 60-та минута Митко Байрев намери Илиян Христов в наказателното поле и той стреля в горния ляв ъгъл за 1:2. Пет минути по-късно отново Христов засече топката след центриране на Краси Кръстев и изравни.

До края на мача домакините се скъсаха да пропускат като идари на Учиков, братята Байреви и Христов минаха на сантиметри от вратата. Най-чистото положение пропиля Наско Курдов. Който пет минути преди края не успя да вкара сам срещу вратаря.

При изпълнението на дузпите Ботев реализира първите си три удара, а Хаджи Стоянов от Димитровград пропусна втората дузпа за своя отбор. Ридван Хаджифейзула и Краси Кръстев обаче изтърваха последните два удара, гостите пък бяха безгрешни и продължиха.