Изпълкомът на БФС реши след 50 минутно извънредно заседание мачът за Купата между Литекс и Левски да бъде поверен официално на италианска съдийски бригада начело с Паоло Дондарини. ПФК Левски ще проведе от своя страна свое извънредно заседание тази вечер, на което ще обяви, дали приема решението и как ще процедира оттук нататък.

След заседанието на Изпълкома бе обяснена цялата процедура по ангажирането на италианската бригада

В БФС на 4 март са получили последователно писма от Левски и Литекс с молба да бъдат ангажирани чужди арбитри. Първоначално са били потърсени датската и белгийската федерации, откъдето са получени откази, тъй като за датата 12 март нямат свободни съдии. След това, е потърсена италианската федерация откъдето два дни по-късно, на 6 март, е получено потвърждение за това, че Паоло Дондарини е свободният съдия, който може да бъде изпратен за мача ЛитексЛевски.

Междувременно от Футболния съюз е изтекла предварително информация до някои медии за името на съдията. По тази причина от Левски са изпратили протестно писмо, недоволни, че според тях ловчанлии са били уведомени предварително. Във връзка с това, ще се направи щателно разследване в БФС за това, откъде е изтекла информацията.

На извънредната сбирка на Изпълкома днес бяха изслушани представителите на Левски Георги Марков и Константин Баждеков, докато от Литекс не са се отзовали на поканата.

На дискусията е станало ясно, че е спазена процедурата по ангажиране на чужда съдийска бригада в случая с Дондарини. От италианска страна са потвърдили пред БФС, че този рефер не е наказван. При това положение, Изпълкомът окончателно утвърди Паоло Дондарини за рефер на утрешния двубой. Сега се очаква решението на Левски

Австрийска бригада път ще ръководи шампионатния двубой между двата тима в събота.

Ето и всички наряди за утрешните мачове за Купата на България:

ЛевскиЛитекс – Паоло Дондарини (главен съдия) Фабрицио Д’Агостини, Микеле Джордано 4-ти Ст. Тодоров

Локомотив /Сф/ – Ботев /Пд/ – Ан.Ангелов В.Гаврилов Г.Славов 4-ти Ст.Спасов

Калиакра /Кав/ – Локомотив /Пд/ – Ан.Генов Кр.Керезов Цв.Трифонов 4-ти М.Богдев

Черно море /Вн/ – Пирин/Бл/ – Н.Йорданов И.Вълчев Вес.Мишев 4-ти Ан.Дончев