Председателят на Съвета на директорите в Берое Дамян Георгиев заяви, че на финала пред отбора няма друга алтернатива освен победа срещу Черноморец Поморие.

„За нас няма значение дали ще играем в Ловеч или в Бургас. Доколкото знам мачът ще бъде в Ловеч. Двата определени стадиона са Ловеч и Бургас. Предполагам, че тъй като Поморие е близко до Бургас, а и отборът на Черноморец Поморие са втори отбор на Черноморец Бургас. Но, за нас няма значение”, сподели Георгиев.

„Смятам, че първото полувреме играхме много добре. В началото на второто полувреме можехме да отбележим нов гол и да решим мача. Смятам, че Чавдар е един добър отбор, но може би се притесниха. Можехме да победим с по-голям резултат, но това е един турнирен мач. На финала нямаме друга алтернатива освен победа. Имаме проблеми, но ги решаваме в ход. Аз благодаря на момчетата, че излязоха и изиграха този мач мъжки”, добави председателят на Съвета на директорите в Берое.

„Всичко ще се оправи, като вземем купата. Берое има отбор и ще го има и през следващия полусезон. Финансовите проблеми ще си останат вътре в клуба. С Илиан Илиев са водени разговори. Ще седнем и ще преценим какво ще правим. Надявам се Илиан Илиев да прецени и да остане. Ако придобием участие в Лига Европа, ще селектираме футболисти, но предполагам не много. Ще има достатъчно финансови средства, за да се обезпечи участието на отбора в евротурнирите. За Европа сме заявили стадион „Георги Аспарухов”. От Ловеч ни отказаха категорично. От Черноморец ни поискаха висока сума на стойност 35 хиляди лева. От Левски поискаха само 16 хиляди лева. Аз разговарях и с феновете, които също подкрепиха това решение. В София имаме силен фенклуб и се надяваме повече хора да подкрепят отбора”, каза още Дамян Георгиев.