Отбори от Източната Б група се паднаха за съперници на ЦСКА и Левски в 1/16-финалите в турнира за Купата на България. „Червените” гостуват на Свиленград, а „сините” – на Брестник 1948. По регламент елитните тимове са гости в тези срещи. Всички двубои от 1/16-финалите са насрочени за 25 ноември, от 13.30 часа. Левски обаче ще изиграе своя мач на 9 декември, тъй като за ноемврийската дата има отложен мач с Литекс.

Лидерът в класирането Литекс ще пътува на Запад, като опонент на „оранжевите” е тимът на Пирин Гоце Делчев. Ловчанлии също ще играят по-късно своя 1/16-финал, на 2 декември.

Най-интересният мач от тази фаза на турнира е между Черноморец Бургас и Черно море, а жребият отреди и още сблъсъци между отбори от А група - Монтана - Берое, Локомотив Мездра - Спортист Своге, Сливен – Пирин и Локомотив Сф - Ботев Пд.

Всички двойки по реда на изтеглянето им:

Монтана - Берое

Септември Симитли - Миньор Перник

Ботев Враца - Черноморец Балчик

Вихрен - Славия

Черноморец Поморие - Дунав

Марек - Белите орли

Свиленград - ЦСКА

Рилски спортист - Чавдар Етрополе

Пирин Гоце Делчев - Литекс

Локомотив Сф - Ботев Пд

Калиакра - Локомотив Пд

Черноморец Бургас - Черно море

Марица - Миньор Раднево

Локомотив Мездра - Спортист Своге

Сливен - Пирин

Брестник – Левски

Победителят ще бъде излъчен в една среща. Ако резултатът е равен, след края на редовните 90 минути, се играят две продължения по 15 минути, а при ново равенство в края на продълженията се изпълняват дузпи.