ЦСКА и Созопол ще затворят днес от 17 ч. четвъртфиналната фаза в турнира за Купата на България.

Двата тима се срещат на стадион „Българска армия“, а последният полуфиналист ще бъде излъчен след този сблъсък, който по регламент може да завърши след 90, 120 минути или след изпълнение на дузпи в случай на ново равенство.

ЦСКА атакува втория по важност трофей у нас от позицията си на третодивизионен отбор. „Армейците“ обаче се намират в дълга победна серия от цели 23 мача, започнала в края на миналия сезон с успеха над Литекс с 3:1 и продължила в Югозападната „В“ група и в турнира за Купата.

До този момент „армейците“ се справиха с два втородивизионни съперника – Нефтохимик и Спартак Пл. По пътя си към полуфиналите обаче ЦСКА среща Созопол, оставил добро впечатление с изявите си във втория ешелон тази есен. В миналия етап от турнира за Купата созополци отстраниха елитния Ботев Пд.

Морският тим идва в София със самочувствието на четвърти в класирането на „Б“ група и със сигурност е опасен съперник за 31-кратните шампиони.

ЦСКА няма да може да използва контузения си опитен защитник Александър Бранеков, а също и Милен Кикарин. В същото време пред треньора на Созопол Румен Димов няма кадрови проблеми.

Любопитен момент от четвъртфиналната фаза в турнира е фактът, че и в трите съперничества победителят бе определен извън редовните 90 минути.

Литекс вкара три безответни гола на Левски в продълженията и спечели с 3:0.

Монтана пък се наложи след изпълнение на дузпи над Локо ГО след 1:1 в редовното време и продълженията.

Също след дузпи Берое отстрани носителя на трофея Черно море с 5:3.

Последният четвъртфинал е от 17 ч. днес и противопоставя ЦСКА на Созопол. Срещата можете да следите минута по минута в Gong.bg, на живо с картина по Diema Sport 2 и на платформата Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.



Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS