Отборът на Черно море отстрани тима на Созопол от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. Двубоят, който се игра пред около 300 зрители на един от най-модерните стадиони у нас - „Созопол Арена“, приключи с успех за „моряците“ с 2:0.

Въпреки превъзходството на гостите през първата част, първият гол в срещата дойде едва три минути преди почивката. Петков даде преднина на Черно море, след разбъркване в наказателното поле на Созопол и удар на Матиас.

Преди да бъде открит резултата, тимът на старши треньора Никола Спасов пропусна още куп възможности да отбележи, като най-добрите шансове се откриха пред Дос Сантос и Бургхарт. Симеон Райков също нямаше късмет да се разпише.

През второто полувреме нещата на терена не се промениха особено, а Черно море затвърди победата си с още един гол. Той падна в 82-ата минута и бе дело на Мирослав Манолов.

”Доволен съм и от резултата и от играта. Създадохме много голови положения, но реализирахме само две, дадох възможност за изява на играчите, които по рядко влизат в игра и съм доволен от старанието им. В турнира за Купата смятам, че силите са изравнени, тъй като в следващия етап се играе на разменено гостуване”, коментира след мача наставникът на Черно море Никола Спасов.