Черно море разгроми Локомотив Пловдив с 5:1 в първия полуфинален сблъсък за Купата на България между двата тима. Така "моряците" на практика станаха първият финалист в турнира като за тях остава единствено да изиграят протоколния реванш, за да узаконят мястото си във финала, а с това да продължат мечтата си за трофея и място в евротурнирите.

На стадион "Тича" домакините имаха пълен контрол над случващото се на терена и с пет красиви гола стигнаха до успеха, който премахна всички въпросителни около първия полуфинал.

Още в 3-ата минута на мача момчетата на Никола Спасов вече бяха повели, благодарение на великолепен гол на Симеон Райков. Фланговият футболист проби самостоятелно по левия фланг, след което реализира във вратата на Скорчев с отличен шут.

"Моряците" продължиха да играят по-добре, за да се стигне до 44-ата минута, в която активният в предни позиции Вилиан Бижев ознаменува добрия си мач с красив гол. Нападателят получи топката от Себастиан Ернандес и реализира с мощен удар от дъгата на наказателното поле, който изпрати топката неспасяемо във вратата.

Само 3 минути след подновяването на играта падна и трети гол във вратата на Скорчев. Симеон Райков центрира от корнер, на близката греда Марчин Бургхард отклони с глава към далечната греда, откъдето Михаил Венков също с глава нямаше проблеми да вкара.

В 58-ата минута пък интригата сякаш окончателно приключи. В основата на четвъртия гол отново бе Райков, който стреля силно от пряк свободен удар, Скорчев боксира топката, но Матиа Курьор бе на правилното място и засече с глава за 4:0.

Локомотив все пак имаше няколко опасни атаки и при една от тях стигна до оказал се почетен гол. В 69-ата минута Мехди Бурабия стреля извън наказателното поле, а след рикошет топката попадна във вратата на Чанович.

Малко след това обаче Черно море върна аванса си от четири гола. Попадение №5 за "моряците" бе дело на влезлия малко по-рано в игра Бакари. Асистенцията отново бе на Райков, който центрира към нападателя, а Бакари отлично засече топката от воле и я изпрати в горния десен ъгъл за крайното 5:1.

В сряда предстои другият първи мач от полуфиналите между Лудогорец и Левски, а реваншът между Локо Пловдив и Черно море е на 28 април.