Роденият във Велико Търново Бранимир Костадинов подсилва атаката на Дунав. Нападателят вече подписа договор с "драконите" и днес, 11 септември, се очаква да бъде картотекиран в БФС.

Той е на 26 години и се е изградил като футболист в школите на Славия, ЛАСК Линц и най-вече в шотландския Хартс. Бивш юношески и младежки национал е, играл е още за Черноморец Бургас, Черноморец Поморие, Ботев Враца, Татран Прешов, Локомотив София, а за последно бе в Локомотив Пловдив.

Костадинов се очаква да дебютира с небесно синия екип още при гостуването на Локомотив в Горна Оряховица на 12 септември в мач от седмия кръг на Б група. Веселин Великов обаче почти сигурно няма да може да разчита за този мач на Ивайло Раденцов, който получи контузия в мача с Поморие край морето и започна леки тренировки едва преди 3 дни.

Междувременно стана ясно, че Дунав ще срещне Ботев Гълъбово в първия кръг на турнира за Купата на България. Това отреди ръката на административния мениджър на клуба Огнян Цветанов, който изтегли съперника на "драконите" в надпреварата по време на жребия в София днес.

Момчетата на Веселин Великов ще приемат състава от Гълъбово на 23 септември, сряда, от 17 ч. на Градския стадион в Русе.