Отборът на Берое не успя да премине първия етап на турнира за Купата на България. Заралии претърпяха поражение с 0:2 от Септември (София) в мача от шестнадесетинафиналите.

Наставникът на старозагорци Александър Димитров бе дал почивка на голяма част от основните си играчи, а гостите показаха солидни колебания в защита, които бяха наказани.

Двубоят бе проследен от президента на Септември Румен Чандъров и боса на Славия Венцеслав Стефанов.

Срещата започна равностойно, с лек превес за домакините. Във 2-ата минута Благой Наков, който бе на добра позиция, получи подаване в наказателното поле на Берое и отправи диагонален удар, който обаче мина встрани от десния стълб. В 7-ата минута Петър Тончев засече от въздуха в пеналта, но Педрито пресече пътя на топката. Янко Ангелов комбинира с Наков в 21-ата минута, последният отправи добър изстрел, но той мина встрани от десния стълб.

Септември поведе на старозагорци в 42-ата минута. Георги Динков върна лошо топката към Благой Макенджиев. Нанков стигна пръв до топката, а Макенджиев се върна назад и затвори ъгъла. Топката стигна до аутлинията, откъдето Нанков подаде към Георги Стоичков. Юношата на Левски без да се суети се разписа за 1:0.

Отбраната на Берое се пропука за втори път в началото на второто полувреме, когато Петър Тончев покачи на 2:0 в полза на Септември.

Берое започна второто полувреме с две промени, Давид Манга и Маркитос влязоха в игра. Педрито отправи далечен удар в 48-ата минута, но премина встрани от десния стълб. В 57-ата минута при едно центриране по земя отдясно Петър Тончев покачи на 2:0.

В 62-ата минута Педрито отправи далечен удар, който обаче бе спасен. 6 минути след това Карлос Охененаправи официален дебют за Берое, заменяйки Том. Кохей Като нанесе добър удар в 69-ата минута, който обаче мина в страни от десния стълб. Две минути преди края на редовното време Охене нанесе удар от повече от 33 метра, но вратарят на софиянци спаси.