Собственикът на Левски Тодор Батков осъди действията на полицията, както и на феновете, които предизвикаха безредици на стадион „Берое” в Стара Загора.

„Сините” спечелиха Купата на България за 26-и път в клубната си история след победа с 1:0 над Литекс от дузпа във второто продължение на двубоя.

„Недопустимо е тежковъоръжени ескадрони да нападат български деца. Иначе е добре да изолираме единици, които създават проблеми. Вчера бях в Атина на стадиона и там нямаше подобни прояви, но в града и на летището имаше страшни проблеми”, заяви адвокатът след спечелването на 13-я дубъл за Левски.

Запалянковци на шампионите предизвикаха размирици в средата на първото полувреме в сектора зад вратата на Литекс. Полицията навлезе сред тях в опит да ги усмири, но привържениците започнаха да трошат седалките на стадион „Берое” и да ги хвърлят по посока на органите на реда. Повече от 5 минути феновете не спряха да чупят и трошат пластмасата, но след това страстите се охладиха.

„Болно ми е! Това не е Левски, това не е България. Ние не сме вандали”, категоричен бе Тодор Батков.

Той заяви, че не е доволен от факта, че отборът няма да е поставен в третия кръг преди влизането в групите на Шампионската лига: „Сега се сещам за мача с Киево във Верона, когато се радвахме, че влизаме в Шампионката лига и допуснахме изравняване. Ако бяхме били със сигурност, щяхме да изпреварим Динамо Киев и да сме поставени. Няма да правим трагедии, ако не влезем в ШЛ. Ще сме доволни, ако влезем в групите на турнира за Купата на УЕФА. Мисля, че Левски с този отбор ще може да направи повече, отколкото постигна преди два сезона. Все пак тимовете там са по-слаби.”

Относно въпросите свързани със селекцията, Батков не спомена конкретни имена.

Адвокатът добави, че е поздравил собственика на Литекс Гриша Ганчев за добрата игра, която показаха „оранжевите”. Батков призна още, че Левски е бил уморен в края на сезона.