Отборът на Банско може да отстрани Левски за Купата на България, категорични са футболистите на втородивизионния тим, които в кариерата си са играли срещу "сините".

"Играл съм мачове срещу Левски и за първенството на "А" група, и за Купата на България. В А група с фланелката на Миньор Перник бях част от злополучния мач, който Антон Генов прекрати. След като показа червен картон на втори футболист от Миньор (б.а.- Антон Ефтимов), нервите на феновете не издържаха се стигна до ексцесии и той прекрати двубоя. Като футболист на Пирин Гоце Делчев съм участвал в контролни срещи срещу отбора на Левски. За жалост, все още не съм вкусил победата срещу "сините" и дано Бог да помогне в сряда да ги отстраним от турнира. Ще бъда истински щастлив, ако това стане след мое попадение или поне асистенция за отбелязване на гол. Ще направим всичко възможно да се представим така, както не е било до сега", заяви капитанът на Банско Димитър Крушовски.

Универсалният халф Благой Наков също има няколко мача срещу Левски. Той има победа, но с екипа на Беласица.

"Като футболист с фланелката на Беласица в "А" група аз бях един от щастливците, когато под ръководството на старши треньора Стевица Кузмановски победихме на стадион "Цар Самуил" отбора на Левски и тогава записахме светла страница в историята на петричкия футбол, класирайки се на шесто място в майсторската група. Като футболист с фланелката на Пирин Благоевград загубихме в Кюстендил с 0:2. Навит съм до краен предел за мача за Купата на България в сряда. Ще дам всичко от себе си да опитам вкуса на победата, дай Боже с мой гол, и да зарадвам ръководство, треньорски щаб и нашите фенове", каза Наков.

Другият халф на мъжкия отбор на Банско - Петьо Динков, е играл десет пъти срещу Левски. Той също игра в мача, който беше от последния кръг на "А" група, а Беласица победи с 2:1.

"С Беласица победихме Левски на стадион "Цар Самуил", срещал съм се с тях в официални мачове още със Славия и с Миньор Перник. Всичко това вече е минало. Нагласата на моите колеги е да победим Левски, макар и с половин гол. Всичко това може да стане с пълно себераздаване и естествено с подкрепата на нашите  приятели и феновете. Ще направя всичко възможно и да отбележа във вратата на сините", добави Динков.

Старши треньорът на отбора Воин Войнов, който е и легенда на синия отбор, сподели следното: "Нашите футболисти тренират с настроение. С изключение на контузения титуляр Самир Аесс, всички останали футболисти са на мое разположение. Някакви цели, поставени пред мен за този мач, за сега не сме коментирали. Трудно ще бъде решението кои петима футболисти от общо 23-мата да отпаднат от групата за мача за Купата на България срещу Левски. Всичко това ще обявя в деня на срещата. Не си правим никакви илюзии, че ще ни бъде леко срещу Левски. Това е клуб с големи традиции и успехи на българско и на международното ниво. Аз също съм рожба на "синия" клуб, където в продължение на дълги години носех фланелката, с което се гордея. В момента съм наставник на футболния отбор на Банско и моята нагласа и желание е да победим, и то с много мъжка и качествена игра. Дано да реализираме головите си положения, както никога досега".

Вероятен състав на Банско: Тодор Кючуков, Слави Шопов, Иван Топузов, Костадин Слаев, Димитър Крушовски, Благой Наков, Петьо Динков, Георги Ангелов, Васил Панайотов, Георги Калайджиев и Вайс Кьосов.