Банско може да отстрани Левски за Купата на България, заяви изпълнителният директор на втородивизионния тим Красимир Горанов. Неговият отбор е домакин на столичния гранд на 23 ноември в среща от втория кръг на надпреварата.

„По-хубаво беше да ни се падне по-лек противник, но не винаги става така, както желаем. През изминалата година точно на същата фаза ни се падна Левски. Тогава Георги Иванов изтегли Банско, а аз - Левски. Срещата загубихме с 1:3 на стадион "Св. Петър", но съдийството тогава не беше на нужното равнище. При 0:1 арбитърът отмени наш напълно редовен гол, иначе резултата ставаше 1:1. Втория си гол футболистите на Левски отбелязаха от засада. Всичко това прекърши желанието на нашите футболисти и накрая загубихме двубоя с 1:3. Тогава имаше много радост за любителите на футбола от града и района. Няма да излезем като обречени. През настоящото първенство Левски играе по-слабо и е възможно да победим. Все пак ще играем пред наша публика. Дано  до тогава Павел Петков и останалите контузени футболисти да се изправят на крака. Сега вниманието ни е насочено за мача срещу Чавдар Етрополе, който трябва да спечелим на всяка цена", заяви Горанов.

Старши треньорът на Банско – Воин Войнов, заяви, че е доволен от жребия и очаква пълен стадион на 23 ноември: „Приемам жребия като много добър. Ще играем срещу един от най-силните отбори в българското първенство. Сигурното е това, че хората ще  напълнят стадиона и ще стане един истински футболен празник за града и региона. Има доста време до 23 ноември и засега е рано да се правят прогнози за крайния изход от този двубой".