Собственикът на Берое Николай Банев демонстрира специално отношение към верните привърженици на отбора, като ден след отпадането на старозагорци на полуфинал в турнира за Купата на България им изпрати благодарствено писмо.

В съобщението Банев изразява своята признателност за подкрепата, която феновете отказаха на тима при гостуването на Литекс в Ловеч.

Футболистите на Берое ще получат извънредни премии въпреки загубата с 0:1, заради сериозното си отношение към двубоя с ловчанлии.

Сайтът на Берое www.beroe-bg.com публикува и пълния текст на писмото от Николай Банев:

Президентът на ПФК Берое Николай Банев изказва официално своето възхищение от подкрепата на верните привърженици на Берое по време на полуфиналния мач от турнира за Купата на България с Литекс в Ловеч на 9 май 2007 г. "Нашите фенове доказаха своята вярност към отбора", заяви Банев. "Гордея се с европейското поведение на агитката. Всички ние – играчи, треньори и ръководство – трябва да изкажем благодарност към феновете, които поддържаха Берое от първата до последната минута."

Мажоритарният собственик е доволен от сериозното отношение на футболистите към двубоя в Ловеч и ще отпусне извънредно парично възнаграждение, равняващо се на премия за равен мач при гостуване според клубния правилник.

Отборът на ПФК Берое достигна полуфиналите на турнира за Купата на България за първи път от 27 години. "Този успех е само малка утеха за усилията, които положихме като собственици, за да възродим футбола в Стара Загора", заяви председателят на Съвета на директорите на Финансово-индустриален концерн АКБ Форес. "Нашата цел през следващия сезон 2007/2008 година е далеч по-амбициозна – добиване право на участие в турнира за Купата на УЕФА."