Кметът на община Симитли Апостол Апостолов заяви днес, че отборът на Септември има всички шансове да отстрани тима на Лудогорец в борбата за Купата на България. „Имаме амбиции за А група, но не на всяка цена. Искаме всичко да се случва поетапно. Колкото до мача с Лудогорец. Наясно съм, че в българския футбол всичко се случва и е възможно да не ни допуснат да продължим по-напред. Нашите футболисти обаче ще дадат всичко от себе си пък каквото сабя покаже. Не сме подавали заявка за Европа, но това не означава, че мечтите ни свършват с отстраняването на ЦСКА. Ще направим всичко възможно да стигнем до финал и дори да вземем купата“, заяви Апостолов.

Той призна, че никога не се е коментирал финансов бонус от страна на Левски за отстраняването на ЦСКА от турнира. „Въобще не е коментирано да имаме финансов бонус от Левски за отстраняването на ЦСКА. Главите на Гонзо и Иво Тонев в този ден бяха толкова подпалени от отпадането от Локо Пд, че чак 30-40 минути след края на нашия мач успях да се свържа с тях и да им кажа какво сме направили. Те дори не бяха проследили нашия мач“, призна Апостолов.

Бившият рефер заяви, че футболистите на Септември Симитли са получили специални премии за отстраняването на ЦСКА, но те не се били коментирани предварително. Той допълни, че бонуси има и за класиране на финал.

„Зад отстраняването на ЦСКА стои 8-годишен къртовски труд. Преди 8 години нямахме и отбор. Македонска слава си отлетя към Благоевград и при нас нещата приключиха, защото нямаше и 1 дете на базата. Започнахме от под нулата. Започнахме с отбор от окръжната група и работа по базата. Сега имаме над 200 деца в ДЮШ. Успяхме да създадем добър мъжки състав. Играем успешно в Западната Б група. Дори имахме шансове да се преборим за първите места, но за наше нещастие нещата се развиха неблагополучно за нас. Амбициите на отбора не спират до тук. За следващата година имаме набелязани някои футболисти и отбора ще стане още по-силен и ще играе важна роля в обединената Б група“, каза Апостолов.

Той допълни още, че в Септември се залага на местните кадри и се разчита на добрите взаимоотношения с Левски. „Знаете, че сме сателит на Левски и при всички положения младите надежди от школата на Левски, които не успеят да се реализират ще дойдат при нас и да се обиграят. За всички наши футболисти първата опция за трансфер е Левски, ако бъдат харесани. Това се включва в договорката между двата клуба. По принцип при наши трансфери процедираме по следната схема. Даваме играчите без финансов иск от наша страна, но сключваме договори за подялба 50 на 50 при следваща продажба“, допълни още Апостолов.