Президентът на Литекс Ангел Бончев обяви претенциите на Левски към съдията Паоло Дондарини като „слагане на ракетата пред Космоса”. В ексклузивно интервю за Гонг босът на „оранжевите” разкри, че всъщност нито в ловешкия офис, нито в този на „Герена” е пристигало официално писмо от БФС за това кой ще свири дербито от четвъртфиналите за Купата на България.

На въпрос – дали съдията е „спазарен” от Литекс или Левски си въобразява, Бончев бе категоричен: „На „сините” май само така им се вижда. Нямаме никакъв контакт и не можем да работим и да искаме по този въпрос. Футболната ни централа е отправила тази покана към италианците и това е.”

„Мисля, че не е проблем, че името и народността на съдията първо са излезли в сайта на Литекс. Аз предлагам да дойдат и да играем футбол, ако иска Сирака да дойде да свири, или Батков. Няма проблем, който иска да свири, важното е да се играе футбол и по-добрият да победи,” допълни шефът на ловчанлии.„При нас няма нервност, може да се отрази на техните футболисти, нашите вървят по плана.”

При сравнението с критиките към рефера на последния финал за Купата на България, където се срещнаха Левски и Литекс, Бончев каза: „Ние коментирахме за Любош Микел след финала в Стара Загора, но сега преди мача, нищо не се е случило, само се нагнетява някакво напрежение, от което не печели нито единия, нито другия.”

„За пореден път ставаме за излагация пред цялата футболна общественост в Европа. Викаме съдия, после го обвиняваме, че е корумпиран, ще помага на единия отбор, на другия, не трябва да стават такива неща. Факт е, че този съдия е свирил Литекс-Беса, но аз дори не съм му стискал ръката на този човек. Няма смисъл, няма и време да се сменя съдията, няма смисъл от тази дандания. От БФС не са казал нищо официално, няма писмо нито при нас, нито при Левски. Пак слагаме ракетата пред Космоса,” завърши Бончев.

Президентът на Литекс обяви, че дори отстраняването на Левски от турнира за Купата няма да означава, че „оранжевите” са сигурни победители, тъй като остават доста силни тимове. Бончев отказа да коментира варианта за сериозни промени в клуба при евентуално отпадане, което ще затвори пътя на ловчанлии към евротурнирите.