Министър-председателят Пламен Орешарски поздрави отбора на Лудогорец, който се класира за осминафиналите в турнира Лига Европа в четвъртък вечерта.

В поздравителен адрес до треньора на футболния отбор Стойчо Стоев премиерът Орешарски изразява радостта си от блестящата победа на българските футболисти на стадион "Васил Левски", съобщи пресцентърът на правителството.

"Триумф като днешния показва, че истинските шампиони се борят докрай и не се отказват пред трудностите по пътя си", изтъква министър-председателят. Той изразява благодарността си за позитивните емоции, които Лудогорец подари с победата си не само на 35 000-те хиляди зрители на стадиона, но и на всички българи. "Това е истински повод за гордост", пише министър-председателят и пожелава на футболистите здраве и бъдещи успехи.

Лудогорец продължава своята наказателна акция в турнира Лига Европа, след като завърши наравно с Лацио с 3:3 в драматичен реванш от 1/16 финалите на надпреварата, игран на националния стадион "Васил Левски". Тимът от Разград имаше предимство от първия мач в Рим (1:0) и продължава напред с общ резултат 4:3. /БГНЕС