Освен европейските спортни медии и сайтът на УЕФА, отразили подобаващо успеха на разградския Лудогорец с отстраняването на италианския гранд Лацио, и средства за масово осведомяване от далечни екзотични страни обръщат внимание на българския отбор.

„Драматична победа“ – нарича срещата японски сайт, на който с латински букви са изписани само имената на Роман Безяк и Кишада, всичко останало е с йероглифи. Радио „Могадишо“ в Сомалия започва оповестяването на резултатите от шестнайсетинафиналите на Лига Европа с Лудогорец. Във Виетнам информацията за класирането на тима от Разград до осминафинал още не е достигнала, но местен спортен сайт прави прогноза преди срещата. Заглавието на статията е: „Няма място за грешки“, прогнозата 0:2, а прогнозните състави са също толкова грешни, в този на Лудогорец според виетнамските спортни журналисти юношата Кристиян Китов е титуляр, а Мантула е вратар на тима.

И едно съпричастно заглавие от славянска държава - „Големи емоции в България, Лацио – елиминиран, цяла България живееше с този мач“ – обявява полската преса.