Странно нещо е спорният форум. Това е място, което живее собствен живот. Всякакви хора се събират, за да коментират спортните и футболни не/успехи и проблеми. Когато обаче такива липсват, разговорите стават доста лични. Като в темата, свързана с браковете. В наши дни, хората рядко споделят подобни неща, но за щастие, този път примерът е по-скоро изключение. Споделеното във форума ни припомни една стара романтична история. Е, не чак толкова стара…

Ще се върнем четири години и половина назад. Настанете се удобно на седалката на Националния стадион “Васил Левски”. И си представете, че тече мач от евротурнирите. Вечерта е студена, все пак е месец март. На полувремето сме. Феновете на българския отбор са изтръпнали, отборът им губи с 0:1.

На таблото минават две реклами на една от телекомуникационните компании, след това дикторът се обръща поименно към една от дамите в Сектор В. Няма грешка. Диджей Марти Джи посочва конкретен блок и ред. Моли я да се изправи, тя го прави, мислейки си, че участва в някаква томбола. Наградата за дамата обаче е пръстен и най-незабравимият момент в живота й. На таблото грейва снимка на момичето и нейният приятел, а секунди след това и надпис “Нина, обичам те, ще се омъжиш ли за мен?”. На стадиона вече звучи сватбеният марш на Менделсон. Тя обаче вече не чува и вижда нищо, защото до нея коленичил офицерът от Националната гвардейска част (в цивилни дрехи, разбира се), извадил е пръстен и се надява тя да каже “Да”.

Стадионът започва да скандира “горчиво” и всеки един от останалите 37161 зрители търсят с поглед двойката.

Цялата история обаче започва няколко седмици по-рано. Петър Козарев е в командировка в Македония. От там купува малък годежен пръстен. След завръщането си получава едно рамо от кума си, който е един от просветените. След това в уговорката влизат работещите в клуба и на стадиона - Калоян, Марияна и дикторът.

За малко обаче планът да се провали още на входа на стадиона. Докато Петър бил проверяван от полицай на влизане, униформеният извадил пръстена и попитал какво е това. Нина, на два метра от случващото се, така и не разбрала, въпреки че полицаят уведомил всичките си колеги по радиостанцията.

Четири години и половина по-късно Петър Козарев и настоящата му съпруга Нина си имат и малък син - Георги. Живеят в София, работят всеки ден, но и двамата помнят романтичното предложение. Помнят го и много други хора, които писаха в същата тема във форума. И, да, историята е от Левски – Удинезе, осминафинал за Купата на УЕФА. 16 март 2006 година. След почивката и предложението за брак сините обръщат резултата и се класират за четвъртфиналите. Но не това е важното в случая...