Във вечерта на Лига Европа Локомотив Пловдив ще се изправи срещу Страсбург. Първият мач от третия кръг на турнира ще можете да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2, PLAY DIEMA XTRA и в развитие на GONG.BG. Срещата е от 20.00 часа на стадиона в пловдивския парк „Лаута”.

Близо 7000 зрители ще подкрепят Локомотив Пловдив в първия мач. След ремонта капацитетът на стадион "Локомотив", заявен пред УЕФА, е 8200 зрители. Гостите от Франция са подали заявка за 200 талона, които им бяха предоставени от ръководството на черно-белите.

Бруно Акрапович призна, че много добре познава силните страни на съперника, който счита за еталон по отношение играта по крилата: „Страсбург е отбор, който е много силен по крилата. Изглеждат по начин, към какъвто се стремим ние с Карагарен и Цветанов. Имат качествени играчи и играят модерен футбол с малко докосвания. Прави ми впечатление, че когато загубят топката, веднага започват да пресират, за да си я върнат.”

Добрата новина в лагера на “смърфовете” е, че отборът няма контузени и наказани играчи преди днешния мач. Стивън Езе и Давид Малембана обаче ще трябва да бъдат внимателни днес, защото висят с картони и при ново наказание, може да пропуснат реванша.

Съперникът на Локо Пд беше предшестван от проблеми преди пристигането си в България. Треньорът на Страсбург Тиери Лори е пострадал в пожар в дома си. Покривът на сградата, където живее наставникът, се е подпалил и Лори е наранил рамото си, докато е бързал да избяга от пламъците. Той е прекарал нощта на понеделник срещу вторник в болница, но е бил изписан същия ден.

От щаба на „смърфовете” се похвалиха, че очакват рекорден брой журналисти. Представители от над 25 медии от България, Франция и Германия ще отразят мача между Локомотив и Страсбург.

Съдийска бригада от Португалия ще ръководи мача. 31-годишният Жоао Педро да Силва Пинейро ще изведе двата тима тази вечер. Негови помощници ще бъдат Руи Тавареш и Бруно Родригеш, а четвърти съдия е Витор Жорже Ферейра.