Вратарят на Базел Ян Зомер присъства на официалната пресконференция на швейцарците преди утрешния мач срещу Лудогорец. Той похвали българите и заяви, че според него футболистите на Лудогорец не са се предали.

„Играят добре в нападение. Крайните защитници също играят много добре в атака. Добър отбор като цяло. Те със сигурност не са се предали и ще преследват целта влизане в Шампионската лига независимо от изхода на първата среща. Ние, като швейцарски отбор, ще се опитаме отново да влезем в ШЛ. Трябва да направи един позитивен мач от първата секунда. Трябва да сме по-концентрирани от първия мач. Предния мач завърши добре за нас. Вкарахме 4 гола навън. Ако играем така, както можем съм сигурен, че ще продължим след този квалификационен кръг. Виждали сме в миналото, че дори с аванс, сме имали проблеми и това трябва да го отстраним утре. Сигурни сме, че накрая ще имаме успех“, каза Зомер.

„С приповдигнато настроение сме. Имаме млади играчи, които не са играли в Шампионска лига и за това ще бъде голяма цел, която трябва да постигнем. Отново искам да виждаме пълен стадион и добри футболисти, които да играят тук“, допълни Зомер.

„Трябва да сме по-подготвени при статични положение. Последния мач срещу Люцерн видяхме, че има някои слабости. В такива ситуации липсва концентрация. Трябва да сме по-организирани в единоборствата. Трябва да коригираме грешките като цяло“, каза още стражът на домакините.