Лудогорец претърпя тежко поражение от отбора на Валенсия в първия осминафинален мач от турнира за Лига Европа. Разградчани загубиха с 0:3 пред 42 хиляди зрители на стадион „Васил Левски” и до голяма степен обезсмислиха реванша, който е след една седмица на стадион „Местая”. Валенсия демонстрира по-голямата си класа, което се оказа решаващото в крайна сметка, тъй като испанците играха с човек по-малко повече от 50 минути, но въпреки това наложиха волята си. Головете за Валенсия отбелязаха Антонио Бараган в 5-та, Федерико Картабиа в 33-та и Филип Сендерос в 59-та минута. Двата отбора завършиха мача в намалени състави. Сейду Кейта бе изгонен в 23-та минута с директен червен картон. Жуниньо Кишада получи червен картон в 79-та минута.

Валенсия затрудни максимално отбора на Лудогорец през първото полувре. Испанците играха на много високо обороти, което на няколко пъти матира защитата на българския шампион. Футболистите на Стойчо Стоев имаха своите положения, но не успяха да ги реализират. За сметка на това „прилепите” се възползваха от своите положения. Лудогорец не успя да се възползва и от факта, че след 23-та минута минута игра с човек повече на терена.

Валенсия поведе в резултата още в 5-та минута, когато Жереми Матийо подаде към Антонио Бараган, който с плътен удар от 22 метра прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Владислав Стоянов.

ВИДЕО С ПОПАДЕНИЕТО - ТУК!

Михаил Александров стреля от границата на наказателното поле на Валенсия в 15-та минута, но в страни от левия стълб на вратата на Диего Алвес.

Валенсия бе изключително близо до това да вкара втори гол в 18-та минута, когато Федерико Картабиа подаде към Пако Алкасер в наказателното поле на Лудогорец. Алкасер бе изпуснат от защитата на домакините и отблизо стреля, но над напречната греда в аут.

Лудогорец организираха многоходова атака в 23-та минута, която премина през Марселиньо, Мисиджан, Ешпиньо, а накрая Александров получи топката в наказателното поле на Валенсия и бе фаулиран от Сейду Кейта. Съдията Клеман Трюпен посочи бялата точка, а освен това изгони с директен червен картон Кейта. Това предизвика гнева на малиецът, който доста време се разправяше с арбитрите. Лудогорец обаче пропусна дузпата. В 26-та минута Роман Безяк стреля в десния ъгъл на Диего Алвес, но вратарят спаси. След това Перейра притича и изчисти топката в тъч.

Върджил Мисиджан пробва изненадващ далечен диагонален удар в 31-та минута, но топката срещна левия стълб на вратата на Диего Алвес.

Валенсия вкара втори гол в 33-та минута, когато Пако Алкасер подаде към Федерико Картабиа, който с точен удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Владислав Стоянов.

ВИДЕО С ГОЛА НА КАРТАБИА - ТУК!

Лудогорец се опита да натисне своя съперник в последните минути на първото полувреме. В 36-та минута Фабио Ешпиньо подаде към Върджил Мисиджан, който стреля, но неточно над напречната греда на вратата на Диего Алвес. Пет минути по-късно Мисиджан пробва нов удар, но той бе неточен.

Михаил Александров сбърка в наказателното поле на Лудогорец в 43-та минута, което даде шанс на Пако Алкасер. Той стреля, но в тялото на Александър Барт.

В заключителните минути на първото полувреме Марселиньо стреля, но слабо и право в ръцете на Диего Алвес. Секунди преди съдията да свири край на първото полувреме Светослав Дяков подаде към Роман Безяк, който овладя на гърди и се обърна, но стреля много неточно в аут.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени. Футболистите на Лудогорец привидно имаха възможности пред вратата на Диего Алвес, но в повечето случаи се стигаше до далечни удари, които не му създаваха сериозни проблеми.

Светослав Дяков и Марселиньо пробваха далечни удари в началото на втората част, но те не бяха точни.

Валенсия вкара трети гол в 59-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Лудогорец, Жереми Матийо първо игра с глава, след това Едуардо Варгас продължи към Филип Сендерос и той с глава отблизо прати топката във вратата на Владислав Стоянов.

ВИДЕО С ГОЛА - ТУК!

Светослав Дяков имаше добра възможност в 63-та минута, но след удара му топката срещна тялото на играч на Валенсия и излезе в корнер. Шест минути по-късно Роман Безяк стреля със задна ножица, но неточно в аут. Фабио Ешпиньо пробва да изненада Диего Алвес с далечен удар в 75-та минута, но вратарят внимаваше и спаси.

Лудогорец също завърши мача с човек по-малко, след като в 79-та минута Жоао Перейра каза нещо на Жуниньо Кишада, който след това го удари с лакът в ръката. Футболистът на Валенсия падна на земята и се хвана за лицето. Съдията Клеман Тюрпен изгони с директен червен картон Кишада.

В последните минути на мача Валенсия бе близо до това да вкара четвърти гол, но пропуски направиха Софиан Фегули и Едуардо Варгас.

Лудогорец – Валенсия 0:3

0:1 Антонио Бараган 5’

0:2 Федерико Картабиа 33’

0:3 Филип Сендерос 59’

Лудогорец: 21. Владислав Стоянов – 80. Жуниор Кайсара, 5. Александър Барт (46’ – 55. Георги Терзиев), 4. Теро Мантула (62’ – 11. Жуниньо Кишада), 25. Йордан Минев – 18. Светослав Дяков (к), 8. Фабио Ешпиньо – 7. Михаил Александров, 84. Марселиньо, 93. Върджил Мисиджан – 9. Роман Безяк (73’ – 99. Мишел Платини).

Резерви: 91. Иван Чворович, 10. Себастиан Ернандес, 17. Даниел Абало, 20. Шоко.

Валенсия: 1. Диего Алвес – 12. Жоао Перейра, 44. Филип Сендерос, 22. Жереми Матийо, 14. Хуан Бернат – 15. Хави Фуего, 42. Сейду Кейта – 19. Антонио Бараган (65’ – Софиан Фегули), 17. Едуардо Варгас, 28. Феде Картабиа (87’ – 7. Жонас Гонсалвеш) – 16. Пако Алкасер (56’ – 5. Виктор Руис).

Резерви: 13. Висенте Гуаита, 6. Ориол Ромеу, 24. Мичел, 31. Хосе Гая.

Съдия Клеман Тюрпен (Франция)

Жълти картони: Жоао Перейра 16', Жуниор Кайсара 32', Антонио Бараган 49', Фабио Ешпиньо 62', Йордан Минев 70'

Червени картони: Сейду Кейта 23', Жуниньо Кишада 79'