Старши треньорът на Металург Скопие Жикица Тасевски, капитанът Миле Кръстев и нападателя Блаже Илийоски участваха от страна на домакините в официалната пресконференция преди мача с Локо Сф от Лига Европа.

“Българското първенство за мен е непосредствено след гръцкото по класа на Балканския полуостров. Това означава, че се изправяме срещу класен съперник. Добре сме го анализирали, но ще видите, че Локо Сф е един много висок отбор с 6-7 футболисти около и над 190 см. Освен това българите стоят много добре в защитен план, много е трудно да им се вкара гол. Разбира се, Локомотив има и слаби страни, важното е да ги използваме. Марчо Дафчев е много добър футболист в техния тим, разбирам, че сега е с контузия. Писаров също е отличен играч. Според мен сблъсъкът между Металург и Локо ще се реши във втория мач в София”, коментира наставникът на Металург.

Капитанът на македонците Миле Кръстев добави: “Дори и 1:0 за нас в първия мач ще бъде добър резултат с оглед на реванша в София.”

Илийоски пък сподели: Ще се стремим на всяка цена да вкараме гол без да допуснем такъв. Мачовете ни с Локо Сф са отворени като краен изход.”