Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев отдаде загубата на „оранжевите” от Висла краков на многото пропуски, които направиха футболистите му в Ловеч.

Литекс загуби с 1:2 на свой терен пред повече от 7000 зрители на Градския стадион в Ловеч и утежни задачата си за реванша в Краков на 3 август.

„Излишно е да коментираме отменения гол. Виждам, че бяхме невнимателни при двата гола, но не може с такава лекота и наивност да пропускаме. Не може след толкова положения да не победим. Трябваше да вкараме пет гола. Благодаря на всички фенове, че дойдоха днес. Не е хубаво, но се случи. Съмнявам се да е имало напрежение във футболистите”, коментира Пенев.

„Играхме добре, всичко се свежда до отбелязването на головете. Това може да се промени за реванша. Те победиха и имат предимство, но остават шансове”, каза още старши треньорът на Литекс.

Ето какво сподели Пенев и на пресконференцията след двубоя:

Излизаме неудовлетворени от мача. Направихме добър мач, сериозен, добре изигран мач, но се връщам отново на пропуските, които правим пред противниковата врата. Отчитам, че бяхме малко невнимателни при техните голове. Всеки отбор може да сбърка. Не съм доволен, че от девет положения вкарваме само един гол. Това в Европа срещу силни отбори се наказва. Момчетата играха всеотдайно, раздадоха се. Не се предаваме и не навеждаме главата. Има още 90 минути.

Трябва да коригираме някои грешки, които се повтарят в повечето мачове. Трябва да сме по-смели пред противниковата врата. Това е игра на голове и това не трябва да ни притеснява. Колкото вкараме повече, толкова по-добре. Отиваме да изиграем добър мач в Краков.

Понякога трябва и късмет. Започнахме добре, ударихме греда, после още една. Вместо да поведем това направиха Висла. Имахме и един отменен гол. Създавахме всякакви предпоставки ние да бъдем отбора победител. Няма да коментирам съдийството, концентрирам се върху отбора. Имаме една седмица, в която ще се готвим за реванша.

Доволен съм, оставям настрана грешките, които допуснахме. След като вкараме гол – всички сме виновни, след като допуснем – всички сме виновни. Не деля отбора на защита и нападение. Не знам какво ще се случи след една седмица. Ще подходим сериозно. В никакъв случай не се отказваме.

Това, което видях от моето място съм доволен. Не мога да кажа дали това ни беше най-силния мач до този момент или не. Мачовете в Европа са мачове на грешки. Който допусне повече ще бъде недоволен.