Любослав Пенев няма да бъде уволняван, дори и да не успее да класира Литекс за групите на Шампионската лига. Това потвърди президентът на ловчанлии Трифон Попов при заминаването на отбора за първия мач от втория предварителен кръг в най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Утре от 21 часа “оранжевите” излизат срещу Могрен Будва на Градския стадион в Подгорица, а Попов показа спокойствие преди срещата.

“Направихме една добра подготовка, мисля, че сме готови за предстоящите мачове от евротурнирите. Настроението е добро, всички чакат мачовете с нетърпение. Мисля утре да излезем мобилизирани и да нямаме проблем”, заяви Попов.

“Трансферният прозорец затваря на 31 август. Няма да е изненада, ако привлечем още един играч. На този етап мисля, че имаме нужните футболисти. В същото време, няма да задържаме никой. Ако има добра оферта, която удовлетворява клуба и играча, няма да има проблем. Но в момента градим отбор, който да участва в групите на един от двата турнира. Нямаме желание да се разделяме с никой”, добави той.

“Заглавията, че ако Любо Пенев не успее да класира Литекс за групите на Шампионската лига, ще бъде изгонен, не отговарят на истината. Все едно ние в последните 15 години все там играем. Има спокойствие в клуба”, продължи президентът на Литекс.

“По стадиона остават малко допълнителни работи, по журналистическите кабини. Още миналата година имахме лиценз от комисията, така че с новите подобрения, не вярвам да имаме проблем. 100 процента ще е готов до 18 юли. Надявам се, че няма да има проблеми, останаха наистина само довършителни работи”, завърши Трифон Попов.