Левски допусна само една грешка в Лил, но тя бе достатъчна на французите да се поздравят с победа с 1:0 на своя „Стад Метропол”.

С успеха си Лил измести Левски от второто място в класирането в група С на Лига Европа и зае втора позиция с четири точки, докато „сините” са с три. В другия двубой от групата Спортинг разби Гент и категорично оглави подреждането с девет точки в актива си, докато белгийците са последни само с една.

Левски изигра по-добро първо полувреме, като в него Дани Младенов имаше най-добрите положения в полза на „сините”, но вратарят Ландро се намесваше безупречно.

Абсолютно безупречен в рамката за Левски бе и Божидар Митрев, който изигра отличен мач, но нямаше какво да направи при единственото попадения в мрежата си.

След равностойни първи 20-тина минути, Лил натисна много в следващите 20 и изпусна куп ситуации, макар че повечето шутове на Азар, Балмон и компания да минаваха покрай гредите.

Второто полувреме отново стартира с натиск на домакините, и още в 50-та минута той даде резултат, но по-скоро заради грешка в защитата на Левски, отколкото от някаква страхотна атака на Лил. Една висока топка се отби първо от един футболист на Левски, след това Мюлдер я изчисти нескопосано, пращайки я в краката на непокрития Дюмон, който от своя страна намери Шеджу и той от осем метра не сгреши и простреля Митрев.

Левски така и не успя да създаде някакви 100-процентови положения, макар да имаше два далечни удара, и две статични ситуации пред вратата на Лил, от които можеше да се възползва по-добре.

В последните 15-тина минути от двубоя французите отстъпиха инициативата, и се хвърлиха предимно да бранят преднината си, макар в игра да се появи и звездата на тима Жервиньо. Козовете на Ясен Петров бяха Исмаил Иса и Анди Слори, но и двамата не успяха да донесат така желаното равенство за Левски на „Метропол”.