Емил Велев заяви, че е готов да помогне на Станимир Стоилов, ако му се обади за информация, свързана с БАТЕ Борисов. Бившият наставник на Левски бе последният български треньор изправял се срещу белоруския тим преди година. Жребият, изтеглен по-рано през деня в Нион, определи Литекс да срещне БАТЕ в плейофите на Лига Европа.

„Знаете, че мина една година откакто играхме срещу този отбор. Мина една година и доста футболисти са напуснали тима. БАТЕ е корав отбор и заради липсата на късмет и шанс не успяхме да ги преборим тогава”, сподели Велев.

„Първо, те са много стегнат отбор. Знаете бивша съветска република, играят много организирано в защита и се стараят да играят на контраатаки, не вярвам на техния стадион да започнат да атакуват от първите минути. Опасни са от статични положения, и срещу нас двата гола ги вкараха от статични положения, но мисля, че Литекс ще успее да се справи. Ако Станимир Стоилов ми се обади, разбира се, че ще му помогна за БАТЕ. Все пак ние сме българи”, каза още Велев пред Гонг.

Относно съперника на Левски за Шампионската лига – Дебрецен, Велев сподели: „Това е един равностоен отбор. Гледал съм им 1-2 мача. Но за мен нашият отбор е по-класен и се надявам много да влезем в групите на Шампионската лига.”

„Достанич взе отбора в такова време, че нямаше време да направи нещо. Винаги съм говорил хубави и добри неща за него. Мисля, че и аз имам дял за този успех на Левски, все пак цяла година работих с този отбор. Новите – стари попълнения , които дойдоха, аз съм ги привлякъл. Подготовка направихме, играхме два мача. Защо да не си го мисля това нещо?”

Колкото до съперника на ЦСКА в Лига Европа – Динамо Москва, Емил Велев реши да коментира, включвайки добре познатото си чувство за хумор: „Ники, вашият колега, нямаше късмет. Предлагам му да се качи на Желен (село Желен, близо до Своге – бел.авт.) и да гледа двата мача от там.”