Най-популярният вестник в Сплит и региона нарече Славия "твърди българи" след вчерашния мач от 2-ия кръг на турнира Лига Европа.

"Белите" отстъпиха с 0:1 на именития хърватски Хайдук, но особено през първото полувреме демонстрираха много по-добра игра. Чак в 79-ата минута домакините стигнаха до победата, а преди това Славия изпусна три чудесни възможнсти за гол. 26 103 зрители наблюдаваха от трибуните на Стадион "Полюд". Другата важна новина за местните е дебютът на младия талант Анте Палаверса, който е наречен "новият диамант на Хайдук". "Надявахме се на по-убедителна победа . Натиснахме силно в последните 10-15 минути и стигнахме до гол. Резултатът е положителен и това е най-важното. На тренировките работихме как да ги пробием и накрая успяхме.

А да дебютирам пред 25 000 души на нашия стадион, е сбъднат сън, казва още Анте Палаверса, който беше заменен в 53-ата минута от Башич. "Смятам, че на реванша те ще нападат, а нас този резултат ни устройва". "Първото полувреме срещу Славия беше достатъчно, за да се види, че Хайдук е взел много добро попълнение в лицето на вратаря Йосип Посавец - под наем от италианския Палермо. Роденият във Вараждин вратар буквално спаси кожата на Хайдук при ситуациите с Момчил Цветанов и Узунов, отбелязва вестникът в анализ. "Наистина ми е много важно и приятно, че дебютът ми премина по този начин. Но моето представяне е на втори план. Най-важна е победата, казва скромно 22-годишният Посавец.

"Това ми е работата - да спасявам. Щеше да бъде проблем, ако българите ни бяха вкарали гол, а аз имах късмет да съм на мястото, на което трябва да съм. Попитан дали отборът ще пътува за София след 1:0, новият вратар на Хайдук отговаря: Проблем е, че разликата не е по-голяма. Те създадоха положения за гол най-вече от наши грешки. Преднината е добра, но докато съдията не свири края на мача в София, няма да бъде достатъчна преднина и от пет гола. Бъдете сигурни, че като гости в българската столица няма да защитаваме този един гол. Знаем си предимствата. Е, ако е 0:0 и продължим, няма да се разсърдя. "Славия не ни изненада с нищо. Анализирали сме ги. Знаехме слабите и силните им страни. Смятам, че в 90 процента от времето доминирахме", казва още вратарят, който благодари на публиката и се надява с екипа на Хайдук да направи Мача на живота си./БТА