Словенските журналисти са силно впечатлени от агитката на Левски. Тези впечатления са на авторите на едно от най-известните местни издания - "Вечер", които са дошли да отразяват реванша на "Георги Аспарухов" между "сините" и Марибор. 

Те са учудени как билетите за тази битка са продадени за по-малко от 24 часа. Според тях, Марибор ще се изправи срещу най-титулувания български клуб, поне що се отнася до титли и купи на страната. Тази информация на словенците обаче не е изцяло коректна, тъй като Левски има равен брой титли и купи с ЦСКА - по 51. 

"Ще играем на стадион "Георги Аспарухов", който е вторият най-голям в София. По-голям е единствено "Васил Левски", на който играе националният отбор. И всички билети за това съоръжение вече са продадени."

"Сега то е тихо, но в четвъртък ще бъде претъпкано и се очаква страхотна обстановка и страхотен тътен. Феновете са настроени за победа, предстои да видим дали ще е така", пишат в очерка си за мача от изданието. 

Авторите на вестника са направили интервюта с някои от феновете около "Герена", които вярват в успеха на "сините", а причината за увереността им е, че Марибор си е продал най-добрите играчи.