Целият спортно-технически щаб на Рудар иска да продължи да пише историята на клуба. Черногорците, които за пръв път в историята си станаха шампиони през миналия сезон се надяват да отстранят Литекс и да влязат в аналите на местния футбол.

 

Наставникът на Рудар Небойша Вигничевич е убеден, че чудото може да се случи: „Резултатът от първата среща е добър за нас, дава ни надежда за мача тази вечер”, заявява специалистът пред местните медии.

 

„Не мислим да се предаваме, а когато не се предаваш, винаги има надежда за победа. Познаваме добре Литекс и знаем къде е силата им. Ще пусна най-доброто, с което разполагам, а голът преднина за българите, сега не означава нищо”, продължава със заканите Вигничевич.

 

В тон с изказванията в лагера на Рудар е и централната преса в Черна гора. В притурката за спорт на най-тиражния вестник „Дан” на реванша от втория квалификационен кръг между Рудар и Литекс е отделено най-много място.

 

От първа страница „Дан” призовава „Атака по Литекс” на фона на снимка от първата среща в Ловеч. Вестник „Вест” пък излиза със заглавие за мача: „Пишете история”.