В навечерието на мача между АЕК Ларнака и Левски от втория квалификационен кръг на Лига Европа интересът към българския клуб е огромен в кипърските медии. Те не спират да следят всяка новина за "сините" в родните медии и да я сведат до вниманието на аудиторията си, подгрявайки за битката в четвъртък. 

Но изданието Omada Reporter реши да заложи на друга гледна точка около българския гранд и да обърне внимание на поведението на феновете му. И в очерка си медията посочва две нацистки изцепки, заради които привържениците на тима от "Герена" се прочуха в отрицателен план из целия свят. И Omada Reporter ги определи като "не особено мъдри". 

"Тази седмица АЕК домакинства на Левски, но седем дни по-късно предстои гостуване в София. Добрата новина е, че то ще е пред закрити врата, защото българите са наказани за пореден път заради поведението на феновете си. За тях можем да отсъдим, че не са особено... мъдри."

"Ще припомним два случая, с които те се прочуха в изключително негативна светлина по целия свят. Първият от тях е от април 2013 г., когато те решиха... да отбележат 124-та годишнина от рождението на Адолф Хитлер. Това се случи по време на дерби с Литекс."

"Те не се ограничиха само с плаката, но и скандираха расистки лозунги, пееха песни в чест на главореза и издигнаха слогана, "че е бил прав" за смъртта на милиони евреи. Тези снимки обиколиха целия свят и предизвикаха възмущение сред всички."

"Другият случай е от миналата година. По време на финала за Купата на България през май 2018 г. две деца бяха изрисувани с обидни слогани, а в същото време вдигаха високо ръце с нацистки поздрав. И така за втори път поведението на феновете на Левски обиколи света заради всички грешни причини", пише кипърското издание. 

В момента Левски е разследван заради вдигнато знаме с нацистки символи по време на гостуването на Ружомберок от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Клубът рискува нова жестока санкция, а случайно или не, от ръководството на АЕК обявиха, че няма да толерират никакви расистки прояви по време на мача, включително и на гостуващите фенове.