Най-голямата спортна медия в Испания - AS.com, обърна сериозно внимание на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев. Тази вечер българският шампион играе с испанския Еспаньол в двубой от 3-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа. След първите две срещи Лудогорец е лидер в групата си с актив от 6 точки след 2 победи.

След вълшебното поколение на България от САЩ 1994 година, в страната нямаше отбор, който да бъде толкова впечатляващ като Лудогорец в момента. Тимът доминира в България в последните 8 години, като редовно участва и в груповите фази на Шампионска лига и Лига Европа, пише изданието.

Чудото на град Разград, с население от едва 33 000 жители има име и фамилия: Кирил Домусчиев. Един от най-богатите българи има широк спектър от бизнес интереси, а състоянието му се оценява на над 500 милиона. След промените в началото на 90-те години Кирил Домусчиев основава заедно с брат си (Георги Домусчиев) Advance Properties. И в рамките на фармацевтичния сектор създава Huvepharma, специализирана в лекарства за животни и биотехнологии, сред десетте най-важни в света в своя сектор.

Харизмата му се обобщава в разширяването на бизнеса и признанието му в световен план. Развива бизнес в Белгия, Италия и САЩ, където е почетен гражданин на Небраска. Дори неговата компания, която има дъщерни дружества в Минесота и Арканзас, беше обявена за компания на годината в Сейнт Луис.

През тази година Домусчиев закупи и българската медийна група NOVA Broadcasting Group, която разполага със 7 телевизионни канала, две радиостанции и множество сайтове.

Преди да стартира проекта Лудогорец, той опитва да инвестира в ЦСКА София, но през 2011 година купува Лудогорец и започва да инвестира в клуба. След което клубът става шампион и започва да печели на домашна сцена.

Кирил Домусчиев

източник: Gong

Домусчиев вече е инвестирал около 100 милиона и е възстановил почти цялата инвестиция с модел за продажба на играчи, както и от приходи от европейските турнири.

Спортното съоръжение в Разград отговаря на всички най-високи европейски стандарти, с модерна тренировъчна база и възстановителен център.

Собственикът на клуба е учил испански език като дете и харесва културата на Испания. Моделът Лудогорец е построен по испански образец.

Лудогорец е хегемон на родната сцена, а след изминаването на 25 години от САЩ 1994 утехата на феновете е в Лудогорец, чудодейният клуб на Домусчиев.