Чешките медии обръщат много сериозно внимание на част от решенията на съдията Ундиано Майенко, който ръководи вчерашния мач реванш между Виктория Пилзен и Лудогорец в плейофите на Шампионската лига. Родният шампион стигна до 2:2 като гост и с общ резултат 4:2 от двете срещи стана първият български отбор, който за втори път ще играе в груповата фаза на най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Четвърта урна и звездни съперници чакат Лудогорец

Пилзен пък ще трябва да се задоволи с участие в групите на Лига Европа, което даде повод на медиите в страната да разглеждат под лупа решенията на Майенко. Онлайн изданието isport.cz съзира „съдийска несправедливост“ в повече от един случай срещу Виктория, като се концентрира главно върху две ситуации. Сайтът обвинява Майенко и помощниците му, че са подминали игра с ръка на Джонатан Кафу преди асистенцията му за изравнителния гол на Върджил Мисиджан за 1:1, който имаше огромно влияние върху мача. Интересното е, че инцидентът се случи точно пред очите на Майенко, който с красноречиви знаци даде знак играта да продължи.

Втората сериозна грешка според чешките колеги е отмененият гол на Марек Бакош през второто полувреме. Тогава действително Хосе Паломино покри засадата, а страничният рефер се подведе от факта, че съотборник на Бакош се намираше зад гърба бранителя, когато Михал Дюриш стреля към вратата.

Треньорът на чехите Роман Пиварник отказа да коментира действията на Майенко. "Не искам коментирам съдийството. Всички гледахте мача. Като треньор никога не можеш да бъдеш обективен, затова не желая да казвам нищо. Спорните ситуации всички ги видяха по телевизията. Радвам се, че успяхме да изиграем един изключително изтощаващ мач, още повече като се има предвид, че например за Роман Хубник това е трети двубой за последните 6 дни. Цялата среща премина на много висока скорост. Жалко е, че не признаха гола на Бакош, защото изиграхме много силен мач, в който заслужавахме ако не да отстраним Лудогорец, то поне да спечелим."