В писмо, изпратено в петък вечерта до офиса на Шльонск Вроцлав, УЕФА нареди затварянето на северната трибуна на ст. „Опоровска” за зрители по време на срещата от Лига Европа в четвъртък срещу Локомотив София. Това съобщава официалният сайт на съперника на Локо Сф в Лига Европа.

Според европейската футболна централа, трибуната за гостуващите фенове е с временна конструкция и не може да бъде използвана по време на мачовете от евротурнирите.

Това означава, че за феновете на Локомотив Сф, които присъстват на мача в Полша, ще бъде ограден отделен сектор на някоя от останалите трибуни, с което и без това малкият капацитет на съоръжението ще бъде намален с 1600 места от наличните сега 8346. Така на срещата ще могат да присъстват не повече от 6500-6700 зрители.

От ръководството на Шльонск са отправили протест до УЕФА по повод на това нейно решение, твърдейки, че въпросната трибуна зад една от вратите е изградена след реконструкцията на стадиона и никога не е функционирала като временна.

Ако решението на УЕФА бъде потвърдено, то няма да засегне присъстващите на мача български фенове, а ще намали от капацитета на трибуните за привържениците на Шльонск.