УЕФА отново показа, че малките отбори не са и слабост. Това, което сътвори снощи финландеца Тони Асумаа на Градския стадион в Ловеч е нагледен пример, че за групите на втория по сила европейски турнир ситото ще е голямо. И то няма да е само според това, което показват отборите на терена, а и според това, колко отчисления ще има за европейската централа. А тук става дума за много пари – от рекламни и телевизионни права, от продажба на билети и сувенири. Ето защо германския Хамбургер е далеч по симпатичен на футболните евробюрократи от българския Литекс.

Литекс игра като равен с равен с Хамбургер, но загуби. Вината за това естествено, не може да се търси само в съдията, но и той си каза тежката дума. Като се започне от двете положения, при които можеше с чиста съвест да отсъди дузпа за ловчанлии и се стигне до двойният критерий при отсъждане на картони, нарушения, корнери. Ако Роберт Попов и Уелингтом бяха с бели фланелки в мача снощи дузпите си бяха сигурни.

Така, че нека мосю Платини не баламосва хората с приказки как щял да наложи нов ред в евротурнирите. Където бедни и богати едва ли не ще са равнопоставени. Приказки за наивници. Така беше и при Йохансон (да си спомним Левски и Майк Райли), така е и при французина.

И накрая едни съвсем простичък въпрос: „Какво ще направи в случая нашето лоби в Съдийската комисия на УЕФА?”