Звездата на Лудогорец Козмин Моци попадна в компанията на велики вратари заради спасяванията си на мача със Стяуа в квалификациите на Шампионската лига през август. Той беше сложен в Топ 5 на великите моменти при отразяване на удари от 11-те метра, като класацията е изготвена от УЕФА. 

Румънецът попада в компанията на велики вратари, като Едвин ван дер Саар, Оливер Кан, Йежи Дудек, както и Волкан Демирел. Всички те са попаднали във въпросния Топ 5 заради спасявания по време на изпълнение на дузпи след редовното време. 

Петимата са подредени по хронологичен ред. Най-рано в списъка е Оливер Кан. Германецът влезе в историята с уловената дузпа на Маурисио Пелегрино от състава на Валенсия, която донесе титлата на Байерн през 2001 г. 

След това е Йежи Дудек, който с танците си на голлинията по време на финала между Ливърпул и Милан през 2005 г., отказа "росонерите" от трофея и след дълго прекъсване го донесе на "Анфийлд". 

Трети по времево разделение е Волкан Демирел от състава на Фенербахче, който с изявите си на осминафиналите през 2008 г. помогна за отстраняването на Севиля, а на финала същата година Едвин ван Дер Саар отказа Никола Анелка и помогна за спечелването на трофея от Манчестър Юнайтед във финала с Челси. 

И последен като времеви отрязък идва и Моци с фурора, който предизвика през август, спасявайки дузпите на Паул Първулеску и Корнел Ръпа. Заради това той си заслужи на негово име да бъде кръстена трибуна на стадиона в Разград.