Успехът на родния евробоец Лудогорец в Лига Европа не остана незабелязан и от официалния сайт на евроцентралата. От там направиха специален очерк за разградчани и представянето им.

В материала се отбелязва, че цяла България се е обединила около "орлите" и това си е проличало особено в битката с Валенсия на 1/8-финалите. Ето и какво пише в очерка:

"Нещо необичайно за света на футбола се случи в българската столица София пред няколко дни. Беше 13 март вечерта, а Националният стадион "Васил Левски" беше разпродаден за мача с Валенсия.

В почти напълно фрагментирания и честолюбив свят на футбола изглеждаше така, че цялата нация е застанала зад Лудогорец. А това е отбор, от малкото градче Разград, което е на 400 километра от столицата.

Преди началото на мача фенската хореография беше да се изобрази българският национален флаг, а малко красиво момиче изпя химна на България.

Отборът на Стойчо Стоев загуби с 0:3, а голмайсторът Роман Безяк изпусна дузпа в решителен момент. Европриключението свърши в Испания миналата седмица след 0:1. И въпреки това, походът в Европа се отчита само като огромен успех.

Лудогорец е новият хегемон на българския футбол. Влязъл в елита само преди три години, вече е на път да направи хеттрик от титли. Това е още по-близка цел след 3:0 в неделя над прекия конкурент за трофея Литекс.

Но точно европейските успехи са тези, които накараха българския народ да застане зад тима. "Орлите" спечелиха групата си в Лига Европа и не допуснаха поражение, а на 1/16-финалите отстраниха Лацио с общ резултат 4:3.

"Самите ние останахме изумени от успехите си. Никой не очакваше да излезем от групата си, а я спечелихме без загуба. След това се паднахме с Лацио и всички пак ни отписаха, но ги елиминирахме.

И тъкмо започнахме да мечтаем срещу Валенсия и бяхме приземени. Това е един от европейските грандове, а ние сме просто малък тим, който расте с бързи темпове", сподели звездата Мишо Александров пред сайта на УЕФА.

Съвсем скоро се очаква Лудогорец да приключи реконструкцията на стадиона си в Разград и да играе там евромачовете си. Градът може да е с 35 хил. души население, но това е пътят за развитие", отбелязва в очерка си сайтът на УЕФА.