Лудогорец с 1:0 победи Черноморец като гост в Одеса в третия си мач от група В в Лига Европа, и остана непобеден. Българският шампион продължава отличното си представяне в евротурнирите, и се нуждае от една точка срещу Черноморец в следващия си мач, за да се класира напред, на 1/16-финалите.

На 7 ноември Лудогорец приема тима Одеса в София, в четвъртия си мач от груповата фаза, и може да чака много, много по-спокойно, със своите девет точки дотук.

Динамо Загреб и ПСВ Айндховен направиха равен – 0:0, и така в група В лидер е Лудогорец с 9 точки, ПСВ има 4, Черноморец – 3, а Динамо Загреб с 1 точка.

Лудогорец не е допускал още гол, в трите си срещи.

Ако събере 10 точки в следващия си мач в София, на 7 ноември срещу Черноморец, Лудогорец ще напише нова златна страница в своята история, като излезе от груповата фаза на Лига Европа. В случай, че има 10 точки, теоретично и ПСВ, и Динамо също могат да съберат по 10 накрая. В такава ситуация обаче се прави класиране само от мачовете между тези три състава, което означава, че с 6-те си точки в първите два кръга, разградчани са едни гърди напред.

За мача в Одеса, срещу Черноморец, Стойчо Стоев направи няколко промени в състава си, като в защитата се появиха Йордан Минев и Жуниор Кишада, а в по-предни позиции Иван Стоянов и Христо Златински. Мишо Александров бе предвиден за титуляр от Стоев, но заради болки в корема бе заменен от Иван Стоянов.

Черноморец започна с мигновен домакински натиск, и само в първите 10 минути на три пъти сериозно застраши вратата на Лудогорец. Българският шампион опитваше да играе с изтеглена напред защита, но това за малко да изиграе лоша шега на тима в четвъртата минута, когато двама играчи на домакините останаха сами срещу Стоянов, но стражът улови. В осмата минута Антонов спечели единоборство с Барт във въздуха и стреля покрай гредата.

Нещата продължиха да се развиват по-добре за Черноморец, но всички опасности за Владо Стоянов идваха най-вече от действията на останалите му съотборници и честите грешки.

След 20-та минута Лудогорец се взе в ръце, и започна да поглежда към вратата на съперника.

Удържал първоначалния натиск на тима от Одеса, българският шампион успя да направи и няколко добри атаки. Глупаво нарушение на Светослав Дяков за жълт картон му „спечели“ официално предупреждение, което го вади и от следващата среща на отбора в Лига Европа.

Румънският арбитър Александру Дан Тудор малко по-късно пък вдигна доста странен картон и за Христо Златински, за симулация, въпреки че очевидно бе фаулиран.

В 30-та минута един от най-активните за Лудогорец Върджил Мисиджан опита нещо средно между центриране и удар, топката се отклони и в защитник на Черноморец, кацна на напречната греда и излезе в корнер.

В последните 7-8 минути от първото полувреме Черноморец отново пое леко инициативата, и Владислав Стоянов пак попадна под обстрел, този път от страна на Минейро, но се справи и изби в корнер.

Малко преди края на полувремето, бомбичка бе хвърлена на терена, и избухна много близо до единия рефер край вратата, което пък вероятно ще донесе и солена глоба за домакините.

В последната минута на редовните 45, Маркус Бергер фаулира грубо Марселиньо, на около 25 метра фронтално срещу вратата на Черноморец. Христо Златински застана зад топката и стреля мощно. Вратарят Дмитрий Безотошний направи невероятна глупост, като изчака да боксира топката, а тя прелетя покрай юмруците му и влетя в мрежата, за 1:0 в полза на Лудогорец!

Второто полувреме започна без никакво изчакване, с две промени в атаката на Черноморец – на терена влязоха нападателите Франк Джа Джедже и Анатоли Диденко.

Грешките в защита за Лудогорец пак се виждаха, но домакините не успяха да се възползват от тях, а и Влади Стоянов бе на мястото си. Черноморец имаше ред ситуации пред вратата на гостите, но в голяма част от тях или имаше нарушение в атака, или засада. Диденко бе оставен спокойно да стреля с глава в 65-та минута, но го направи право в ръцете на Стоянов.

В 71-та минута Влади Стоянов направи две поредни спасявания, за да запази аванса на своя тим. След центриране от корнер, и удар с глава на Ковалчук, топката стигна до Джа Джедже. Стоянов отрази отначало, топката се върна до Джа Джедже, и стражът пак самоотвержено се хвърли в краката му, за да спаси мрежата си.

Няколко добри минути около 80-та изигра отново Лудогорец, като задържа топката край наказателното поле на Черноморец. Влизането на Мишел Платини и Фабио Ешпиньо раздвижиха нещата в предни позиции, и имаше няколко опасни удара към вратата на домакините. Финалният натиск на Черноморец също бе очакван от Лудогорец, но българският шампион изигра отново търпеливо добавените три минути, за да се поздрави с трета поредна победа – 1:0 като гост на Черноморец Одеса!