Треньорът на Висла Краков Роберт Мааскант готви нови изненади за Литекс за реванша от третия квалификационен кръг от Шампионската лига. Мачът е в сряда от 21.30 часа в Краков. Холандецът закри днешното занимание на полския шампион. „Направихме това, за да не се разкрие тактиката ни или съставът, който ще пусна”, каза пред полските медии Мааскант.

Дефанзивният халф Чезари Вилк пропусна последната тренировка на Висла. „Все още не е ясно дали той ще може да играе. Проблемът му не е чак толкова сериозен, колкото се смяташе първоначално. Ще разберем напълно състоянието му утре”, заяви холандският специалист. Той добави, че нападателят Патрик Малецки и вратарят Сергей Парейко са напълно възстановени от травмите си. Двамата пропуснаха първия мач в Ловеч.

Мааскант има колебания за няколко поста, като единият е централният нападател. „Със сигурност Генков и Битон няма да започнат мача заедно. Няма да променям генерлно тактиката, това е моята философия. Срещу Видзев играхме с двама в атака, но това стана в по-късен момент от двубоя”, сподели холандеца.

Треньорът на Висла е оптимист преди реванша с българския шампион. „Двубоят очевидно не е завършил, защото Литекс е един много добър отбор и ние сме наясно с това. Още по-ясно е че сме в по-добра позиция от тях! Ако вкараме бързо гол ще решим всичко. Така че, освен да се защитаваме, трябва да знаем кога да атакуваме. Искам да го направим във възможно най-точния момент”, завърши Робърт Мааскант.