Любопитна история има наставникът на съперника на Лудогорец в Лига Европа Копенхаген - Стале Солбакен. Може би мнозина са забравили случката, но кариерата му като футболист приключва по наистина неприятен начин - с инфаркт на тренировка, който едва не коства живота му.

Норвежецът е роден през 1968 година в Конгсвингер, а пътят му в професионалния футбол започва в Хамаркамаратене или иначе казано - ХамКам След 100 мача за отбора от Хамар, той преминава в доста по-известния Лилестрьом. Следват кратки престои в английския Уимбълдън и Олборг, преди Солбакен да облече екипа на ФК Копенхаген.

Кариерата му при "лъвовете" обаче трае само 14 мача. На 13 март 2001 година тогава 33-годишният Солбакен получава сърдечен удар на терена, докато тренира със съотборниците си. Лекарят на клуба Франк Одгор веднага започва да му оказва първа помощ, докато друг футболист звъни на спешна помощ. След пристигането на линейката Солбакен изпада в клинична смърт, но 8 минути по-къснона път към болницата сърцето му отново започва да бие.

След тази случка Солбакен прекратява кариерата си. Поставен му е пейсмейкър, а причината за инфаркта се оказва сърдечен порок по рождение, който е останал  незабелязан до този момент.

Треньорът на Копенхаген е познато име в световния футбол – норвежецът Стале Солбакен за втори път е начело на отбора, като при първия (2006-2011) записва едни от най-големите успехи в историята на клуба. През сезон 2006/2007 ФК Копенхаген за първи път се класира за груповата фаза на Шампионската лига, а три години по-късно става първият датски тим, който успява да се класира за фазата на елиминациите. 

Солбакен печели първенството на Дания 6 пъти с Копенхаген като треньор (и веднъж като футболист), а опит на международно ниво не му липсва. Той е работил още в германския Кьолн и английския Уулвърхемптън, а от 1994 до 2000 година е селекционер на Норвегия.

Вторият престой на Солбакен начело започна през 2013 година и дотук 48-годишният специалист се справя повече от чудесно. Той бе привлечен на пожар през сезон 2013/2014, за да стабилизира отбора и след две поредни втори места той успя да го изведе до шампионската титла през миналата кампания.