Старши треньорът на Гент Франки Дюри не скри радостта си от представянето на отбора и от победата с 1:0 над Левски в мач от предпоследния пети кръг в група "С" на Лига Европа снощи. Белгийците стигнаха до успеха на заснежения терен на "Отенстадион" с попадение на Уолъс в 77-ата минута.

Така Гент излезе на второ място в групата с актив от 7 точки и се нуждае от равенство в последния си мач като гост на третия Лил, за да се класира на 1/16-финалите на турнира. С поражението пък Левски остана на четвърто място с 4 точки и отпадна от надпреварата, а в последния си мач от надпреварата след две седмици "сините" приемат победителя в групата Спортинг Лисабон.

"Горд съм с отбора. Всички футболисти изиграха много силен мач. Не оставихме шансове на Левски, а създадохме 8-10 положения, едно от които реализирахме. Смятам, че напълно заслужено спечелихме и сме много щастливи", заяви Дюри след двубоя със "сините".

"Хубавото е, че такова добро наше представяне в Европа беше излъчено по телевизията, за да се види колко сме израснали. Предстои ни гостуване в Лил. Ако играем така, както в този мач с Левски, всичко е възможно. Познаваме добре французите, които разполагат с много силни футболисти, но ние сме уверени във възможностите си", каза още той.