Треньорът на Динамо Загреб Анте Чачич похвали Лудогорец преди двубоя между двата тима във втория квалификационен кръг в Шампионската лига. Специалистът все пак добави, че ако неговият тим покаже своята игра, ще се справи с българския шампион. Чачич отличи и Миро Иванов и Емил Гъргоров от състава на разградчани и каза, че те трябва да бъдат спрени.

„Тези два мача ще определят нашия сезон. Сега сме в началото на новата кампания, на прага на европейските турнири“, заяви Чачич, цитиран от хърватските медии.

„Лудогорец не е голямо име. Но с резултатите, които показва, привлича вниманието върху себе си. Те влязоха в първата дивизия на България и спечелиха всичко възможно – първенството, Купата и Суперкупата на страната“, добави специалистът.

„Но не зависимо от качествата на Лудогорец, ние имаме нашата цел. Вярваме в собствените възможности. В българския тим може би най-силни технически са Иванов и Гъргоров. Но трябва да гледаме нашата игра и с нея да ги ограничим“, каза още той.

Относно проблемите с феновете, Чачич призна: „Не става дума за всичките ни фенове. А за една група от тях, които развалят нашата репутация. Щастлив съм, че в отбора не се мисли много аз тях. Но не е приятно, когато слушам какво се говори за тези хора. Динамо е една институция, има огромен брой фенове и няма смисъл да се говори за малцинството“, завърши наставникът на Динамо Загреб.