Старши треньорът на Динамо Минск - съперник на Черно море във втория кръг на Лига Европа - Вук Рашович коментира жребия.

42-годишният специалист е познат в България - играл е в Славия, а води и през 2013-та Партизан срещу Лудогорец.

"В Европа няма слаби съперници. Уважаваме Черно море - те спечелиха Купата на България. Ще играем два мача с тях, и се надявам в тях да покажем, че сме по-добри. Трябва да продължим напред," каза Рашович.

"Ще търсим начин да съберем информация за Черно море, искаме да гледаме мачове на Черно море, да ги анализираме, и да се запознаем със състава им," продължи той.

Запитан дали Динамо ще търси подсилване преди старта на евротурнирите, наставникът отбеляза: "Рано е да говорим конкретно. Работата по трансферите тече постоянно, но феновете трябва да са търпеливи и да изчакат 7-10 дни, защото сега нямаме повече информация."

"Имам опит в срещите с български отбори. Докато работех в Партизан, два пъти играхме с Лудогорец. Българските отбори играят техничен футбол. Знаем, че България е футболна нация, там обичат много футбола. Феновете много подкрепят своите отбори," каза Рашович.

Очакванията за белоруски фенове във Варна? "Разбира се! Имаме страхотни фенове, които ни подкрепят навсякъде, където играем. Призовавам привържениците на Динамо да ни подкрепят и у дома, и навън! Това ще е интересен мач и за тях," завърши Вук Рашович.