Старши треньорът на Брага Абел Ферейра бе изключително критичен към съдийството в мача срещи българския шампион Лудогорец. Разградчани победиха с 2:0 в Португалия и се превърнаха в първия български тим, успявал да запише победа в тази страна.

Ферейра обаче сподели, че основна вина за загубата на неговия тим е било слабото съдийство на италианеца Давиде Маса. Още в началото на срещата гол на Брага бе отменен заради тънка засада, а през втората част домакините имаха сериозни претенции за дузпа за игра с ръка на Анисе.

„Това е футболът. Влязохме добре в мача, владеехме топката, но е жалко, че голът, който отбелязахме не бе зачетен“, коментира 38-годишният специалист, който през втората част бе изгонен на трибуните заради непрестанните си претенции към съдийската тройка.

„Не успяхме да създадем необходимия натиск в точния момент, а това е една от силите ни. Съперникът също ни затрудни. Трябва обаче да погледнем играта си и да направим един реалистичен анализ. Въпреки първата ни загуба, групата остава отворена и ще има борба до самия край“, каза още той.