Старши треньорът на белоруския БАТЕ Борисов Виктор Гончаренко заяви в наверечието на мача с Левски в третия квалификационния кръг от Шампионската лига, че ще бъде доволен, ако воденият от него отбор постигне равен резултат на стадион „Георги Аспарухов” утре.

„Шансовете са 50 на 50, както преди всеки мач. Както казах и преди първата среща с Андерлехт Брюксел, ще бъда доволен на равен резултат. Но това не означава, че се отказваме от победата,” каза той.

Наставникът на белорусите няма проблеми около състава с изключение на наказанието на Сергей Сосновски: "Нямам проблеми със състава, като изключим наказанието на Сосновски. Близнюк, който има лицева травма, ще играе със специална маска утре. Надявам се, че ще се получи добър като качество мач и нека по-добрият от двата отбора да спечели".

От щаба на белоруския шампион са наблюдавали два мача на Левски- контролата с Вердер и поражението от Вихрен в 1-я кръг на А група.

"Запознати сме с отбора на Левски. Срещу Вердер играчите от София показаха много високо ниво, но за силните и слабите страни конкретно не искам да говоря. Срещу Вихрен представянето беше малко по-различно, но съм убеден, че утре Левски отново ще играе много по-добре," коментира той.

Гончаренко не е притеснен, че Левски има много по-сериозен международен опит: "Ние също имаме не малък опит. В последните години сме играли срещу Милан, Стяуа и Виляреал, така че сме се докоснали до големия футбол. Естествено Левски се с по-голям опит, но това не ме притеснява".

"Настроението при нас е боево, както преди всеки мач. Подготвяме се така, както за една нормална среща от вътрешното ни първенство. При нас няма разлика какъв е мачът - дали играем в Европа или у дома, ние си работим по един и същи начин", завърши 31-годишният треньор на БАТЕ Борисов.