Ако отстрани ФК Сараево, в следващия етап на Лига Европа Левски ще играе с победителя от двойката Ювяскюля (Финландия) и Зета (Черна гора).
В първия мач между двата отбора във Финландия домакините победиха с 3:2, така че интригата остава с пълна сила за реванша.

Ювяскюля е отбор от едноименния финландски град, основан през 1923 година. Играе мачовете си на стадион „Харюн“ с капацитет 5 хиляди зрители. Титулярният екип на отбора е с фланелка на синьо-червено райе, сини гащета и червени калци, а резервният е с розова фланелка и бели гащета.

Отборът от град Ювяскюля няма никакви сериозни постижения, а последният сезон е най-успешният в историята на клуба. Тимът влиза в елита на Финландия за първи път през 2009-а година, след което два поредни сезона завършва на 13-о място и играе плейоф за оцеляване.

Големият пробив идва през миналия сезон, в който тимът завоюва трето място в крайното класиране и си осигурява първо историческо участие в Лига Европа. В първия кръг Ювяскюля отстрани норвежкия Стабек след победа с 2:0 и загуба с 2:3 в реванша.

В състава има предимно финландци като срещу Зета са играли още естонец, холандец и нигериец. Старши треньор е Кари Мартонен.

ФК Зета е черногорски отбор от град Голубовци, който е предградие на Подгорица. Клубът е основан през 1927 година, играе мачовете си на стадион „Трешница Голубовци“ с капацитет 7 хиляди души. Титулярният екип на отбора, подобно на Левски, е изцяло в синьо, а резервният изцяло в бяло.

Преди обявяването на независимостта на Черна гора отборът има скромни успехи като най-големият е третото място след Партизан и Цървена звезда в първенството на Сърбия и Черна гора през сезон 2004/2005.

Зета е първият шампион в новоучредената черногорска лига, което е и най-големият успех в историята на клуба. Така отборът получава правото да представлява страната си в Шампионската лига, където отстранява литовския Каунас след 3:1 и 2:3, а след това отпада от Глазгоу Рейджърс след загуби с 0:2 и 0:1.

Това е третото участие на Зета в Лига Европа като в миналите два сезона отборът губи още в първия кръг – през 2010-а от Дачия Кишинев, а през 2011-а от Спартак Търнава, който впоследствие отстрани и Левски.

През този сезон Зета за първи път успя да премине първия кръг на турнира, а това стана след загуба с 1:2 и победа с 3:0 срещу Пюник Ереван. В състава има само черногорци и двама сърби. Старши треньор е Раде Весович.