Левскище срещне победителя от двойката ФК Тирана (Албания) и Спартак (Търнава, Словакия) в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Впървия мач двата тима направиха 0:0 в Албания.

„Сините” са домакини в първия двубой, който е на 28 август, реваншът е на 4 август.

ФК Тирана е създаден на 16 август 1920 година и е най-популярният футболен клуб в страната. Отборът е рекордьор по титли в албанския футбол – 24, както и по купи на страната – 14. Последната от тях е спечелена през последния сезон като именно това даде право на отбора да участва в квалификациите на Лига Европа. В шампионата отборът е завършил на пето място.

ФКТирана вече веднъж се срещна с български отбор.През сезон 2005/06 във Втори предварителен кръг на Шампионската лига ЦСКАотстрани албанците след две победи с 2:0 и 2:1.

През миналия сезон отборът отново игра в Лига Европа, като в първия кръг отстрани унгарския Залаегерсеги с общ резултат 1:0, а след това отпадна от холандския Утрехт след 1:1 в първия мач и загуба 0:4 в реванша.

Треньор на Тирана е испанецът Хулиан Рубио, който е бил треньор на Севиля. В състава има трима чужденци от интересни националности – бахамец, камерунец и кениец.

Отборът играе мачовете си на Националния стадион „Кемал Стафа”, който е с капацитет 19600 места.

Титулярният екип на ФК Тирана е фланелка със синьо-бяло райе, сини гащета и бели калци, а резервният е изцяло в бяло.

Спартак Търнава е словашки футболен клуб от град Търнава. Той е един от най успешните отбори в историята на Словакия.

Клубът е създаден на 30 май 1923 година.

Златната ера на Спартак почва през сезон 1966/67. Отбора на легендарния треньор Аантон Малатински е на 1-во място през есенния полусезон, но до края на сезона устоява едва 3-то място. Голям успех е постигнат в купата на Митропа. Спартак бие Хонвед, Лацио и Фиорентина, а на финала са разбити от Уйпещ. На следващия сезон Спартак печели първата си запомняща се титла. Достигат полуфинал на КЕШ където се изправят срещу Аякс. Това е и най-голямото постижение на отбора в международните турнири до този момент. Треньорът Ян Хуко извежда отбора до втора шампионска титла. През 1970/71 и 1971/72, Търнава печели трета и четвърта шампионски титли под треньорството на Валер Швец и Антон Малатински. Отборът също достига четвърт-финал на КЕШ през 1973 и 1974. С последната шампионска титла през 1973/74 се слага края на златната ера за Спартак.

През 1995/96 Спартак завършва трети, през 1996/1997 остават втори, следващият сезон с нов треньор повторно завършват втори. След това през 1998/99 пак стават трети. С което се изчерпват и успехите на Спартак Търнава.

През миналия сезон Спартак завърши на четвърто място в първенството на Словакия, което му даде право на участие в квалификациите на Лига Европа.

В първия кръг Спартак отстрани черногорския ФК Зета след победа с 3:0 в първия мач и минимална загуба 1:2 в реванша.

През миналата година отборът отново игра в Лига Европа, където отпадна във втория кръг след 0:1 и 1:1 срещу ФК Сараево.

В настоящия състав на Спартак най-голямо впечатление прави името на словашкия национал и дългогодишен играч на Волфсбург и Майнц Мирослав Кархан. В състава освен словаци има петима чехи, бразилец, котдивоарец и сенегалец. Треньор е чехът Павел Хофтих.

Отборът играе мачовете си на стадион „Антона Малатински” с капацитет 18448 места. Титулярният екип на Спартак се състои от фланелка на черно-червено райе, черни гащета и черни калци, а резервният екип е изцяло в бяло.