Един от най-елитните рефери в Европа германецът Волфганг Щарк е определен да свири двубоя на Лудогорец срещу Базел в квалификациите на Шампионската лига. Щарк е в Топ 5 на реферите в Европа, което дава необходимото спокойствие на българите преди първия мач на стадион „Васил Левски“. Роденият през 1969 година банков чиновник бе сред съдиите на последното европейско първенство в Полша и Украйна. Освен, че е професионален съдия Щарк е банков служител.

Немският рефер има в кариерата си два мача на българки тима, но все още не е стъпвал в България. През 2005 година Щарк ръководи двубоя Ливърпул – ЦСКА, който „армейците“ печелят с 1:0 като гост с попадение на Валентин Илиев. Преди това той има и мач на Литекс в Европа. През 2001 година Щарк е бил главен рефер на двубоя АЕК – Литекс 3:2, което се оказва и първи международен мач на съдията.

На последното световно първенство през 2010 година Щарк ръководи три двубоя – Аржентина – Нигерия, Словения – Англия и Уругвай Южна Корея. На Европейското първенство Щарк ръководи двубоите Полша – Русия и Хърватия – Испания.

Един от най-големите мачове, които немецът е ръководил е финала в Лига Европа през сезон 2011-2012 между Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао.

Този сезон в Шампионската лига Щарк свири мачове до четвъртфинал, където ръководи двубоя ПСЖ – Барселона.

В края на 2012 година се наложи Волфганг Щарк да се извинява на Борусия Дортмунд за отсъжданията си по време на мач срещу Волфсбург.