Изпълняващият длъжността старши треньор на Левски Тони Здравков даде пресконференция преди утрешния мач на „сините” срещу Виляреал в турнира Лига Европа. Специалистът сериозно изчетка своя съперник, като заяви, че „жълтата подводница” е с една класа над българския футбол. Освен това според него Виляреал е най-добрият отбор в групата.

Здравков коментира състоянието на контузените в синия лагер, като заяви, че Лъчезар Балтанов и Мариян Огнянов отпадат от групата за мача, а за Христо Йовов ще се преценява в последния момент.

„Състоянието на Христо Йовов е такова, че няма да се рискува здравето му, ще бъде в групата и до последно ще се преценява, дали да вземе участие. Всички хора на тази позиция са контузени, не само Балтанов и Огнянов. Изборът ни е ограничен, така че сме наясно кой ще вземе участие утре в мача. Веско Минев ще си играе на фланга, там където е силен и показва класа”, заяви Здравков.

„Реални шансове винаги има във футбола, въпросът е как ще играеш и как ще съумееш да надиграеш дадения противник, за мен Виляреал е един много стойностен отбор, изпълнителите, с които разполагат превъзхождат българския футбола с класа”.

„Георги Христов тренира с болка определено, но тя е поносима, не е такава, която да му попречи да вземе участие в мача. Преди всеки мач има настроение за игра, има го желанието да излязат за победа, мотивацията е на първо място, след това всичко останало”.

Здравков потвърди информацията на Гонг, че Зе Соарес заминава за Украйна и най-вероятно мачът с Виляреал е последният му с екипа на Левски. „Зе Соарес заминава за Украйна и ако всичко с прегледите мине нормално, ще заиграе там”.

„Утрешният ден не е съдбоносен за Левски, надявам се да покажем добра игра и да победим. Виляреал е най-стойностният отбор в групата, много по-добри единици от всички други отбори, като отбор явно имат колебания и трябва да усетим момента в който са колебливи, за да отбележим гол”.

„Мачът със Сливен е възлов, защото скъсихме достатъчно дистанцията, след като изоставахме с много точки, в момента сме само на 4 и 6 точки от първите два. Съвсем нормално е мачът със Сливен да е много труден за нас, и в двата мача ще се опитаме да победим. Прави се всичко възможно отборът да се възстановява и да играе добре, не искам да изглежда като с Монтана, а да бъде като в предишните мачове. Времето беше малко, но се надявам да е било достатъчно отборът да е свеж утре”, допълни Здравков.