Следващият съперник на Лудогорец в Лига Европа - Ференцварош - постигна трудна победа в първенството на Унгария. Шампионите се измъчиха много в гостуването на Залаегерсег, но все пак надделяха с 2:1 с късно попадение. 

Те сътвориха пълен обрат, след като Едувие Икоба беше открил за домакините в 44-та минута. Роланд Варга изпусна дузпа в 67-та минута за гранда от Будапеща и така развръзката остана за инфарктните последните минути. 

Тогава първо Леандро изравни в 88-та минута, а когато всичко отиваше към равенство, Токмак Нгуен излезе на сцената и в 93-та минута реализира попадението, с което хвърли в екстаз гостуващата агитка и донесе трите точки на гостите. 

След тази развръзка Ференцварош излезе на третата позиция с 12 точки, но тимът има мач по-малко срещу Дебрецен. Лидер е МОЛ Види с пълен актив от 18 точки след шест изиграни кръга. Залаегерсег пък е точно над чертата на изпадащите с 4 точки. 

Грандът от Будапеща, който изхвърли Лудогорец още в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, ще гостува в Разград на 3 октомври, като тогава "орлите" ще имат възможност да си отмъстят за мачовете в Лигата на богатите.