Старши треньорът на македонския Металург (Скопие) Жикица Тасевски е оптимист за предстоящия мач-реванш срещу Локомотив София от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

Първата среща в Скопие завърши 0:0, но Тасевски вярва, че неговият отбор има сили да вкара гол на реванша в София утре и да затрудни максимално считания за фаворит отбор на Локомотив София.

„Ще опитаме да направим мача интересен. Ще дадем всичко от себе си да стигнем до положителен резултат. 0:0 е коварен резултат и за двата отбора. Ние трябва да вкараме задължително гол, за да продължим. Шансовете остават 50:50", каза Тасевски на пресконференцията преди мача.

Треньорът на македонците припомни, че неговият отбор е имал няколко голови положения на първия мач в Скопие и се надява утре отново да създаде ситуации пред вратата на Локомотив.

„В Скопие имахме 4-5 положения за гол. Все пак Локомотив не е слаб отбор, но в първия мач те играха по-дефанзивно. Имаме 2-3 контузени играчи. Няма да правя големи промени в състава за този мач. Ще опитаме да държим отбора на Локомотив по-далече от нашето наказателно поле", каза още Тасевски.

„Ние нямаме много фенове и е почти все едно дали играем като домакини или като гости. Организирани наши фенове едва ли ще има, най-много да дойдат приятели и роднини", добави Жикица Тасевски.